Cursus Photoshop voor iedereen

Kasias biedt cursussen Photoshop voor amateurs, beroepsfotografen, (web)redacteuren en fotoclubs. De cursussen worden gegeven door een Adobe Certified Expert Photoshop.

Er is een "Photoshop Totaal" pakket dat bestaat uit drie opeenvolgende cursussen Photoshop van in het totaal 18 lessen die je vertrouwd maken met het programma en waarin je kennis maakt met de onbegrensde creatieve mogelijkheden van digitale fotobewerking.

Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om Cursussen op Maat te volgen voor diegenen die al wel met het programma werken maar hun kennis van bepaalde onderwerpen graag zouden willen verdiepen .

Hieronder vind je een nadere toelichting en links naar de uitgebreide beschrijving van de verschillende cursussen en workshops.

Cursus Photoshop voor beginners en gevorderden

De Basiscursus, Vervolgcursus en de cursus Creatief


De Basiscursus

Ben je een echte beginner en weet je nog niets of niet zo veel van Photoshop af maar ben je een serieuze amateurfotograaf die het maximale uit zijn foto's wil halen dan kan je bij Kasias starten met de Basiscursus.

Meer informatie Basiscursus

De Vervolgcursus

Ben je al ervaren in het verbeteren van de kwaliteit van je foto mbv Photoshop dan kan je starten in de Vervolgcursus.

Meer informatie Vervolgcursus 

De Cursus Creatief

Heb je ook het maken van selecties al onder de knie maar wil je wat creatiever gaan werken met Photoshop Lagen dan is de cursus Creatief de juiste keuze

Meer informatie Cursus Creatief

Cursus op maat voor professionals

Cursus Photoshop voor Professionele Fotografen

Professionele Fotografen weten vaak al best veel van Photoshop en zijn vaak geïnteresseerd in specifieke fotobewerkingen die zij goed kunnen gebruiken bij hun werk. En dat zal per fotograaf verschillen, afhankelijk van zijn of haar werkgebied.
Ben jij zo'n fotograaf dan kan je bij Kasias een wensenlijstje aanleveren van de onderwerpen waar je meer over wilt weten en daar wordt dan een cursus op Maat van gemaakt.

Meer informatie Cursus op Maat

Cursus voor Redacteuren

Redacteuren die veel stukken schrijven en redigeren voor het internet zijn vaak goed opgeleide communicatiedeskundigen of journalisten maar moeten dan opeens ook foto's plaatsen bij hun stukjes. Iets waar ze eigenlijk helemaal geen ervaring mee hebben.

Vaak blijkt het dan ook al lastig te zijn om de foto op de goede maat te krijgen. En de kwaliteit verbeteren is helemaal een brug te ver.

En toch geldt ook voor internet dat "Een plaatje meer zegt dan duizend woorden" Sterker nog een inspirerend mooi plaatje kan mensen er toe aanzetten om een stukje te lezen.
Kortom het is geen overbodig luxe voor redacteuren om een aantal eenvoudige fotobewerkingen te leren.

Kasias biedt dan ook een speciaal op deze doelgroep afgestemde cursus Photoshop.

Meer informatie Cursus voor Redacteuren

Interactieve presentatie "Gradaties in fotobewerking" voor fotoclubs

U herkent het vast wel, de eeuwige discussie over fotobewerking. Binnen elke fotoclub heb je voor- en tegenstanders en leden die nog niet precies weten wat ze willen. Het is soms lastig om hier op een goede manier mee om te gaan. Hoever moet je als fotoclub hierin gaan ? Je wilt bijblijven, aantrekkelijk zijn voor nieuwe en jonge leden maar wil ook de “analoge en behoudende” fotografen de waardering geven die ze verdienen. Lees verder...

Praktische cursus informatie

Privécursus, met twee personen of in een groep

De meeste cursisten kiezen voor een privécursus of met een vriend (in) die hetzelfde niveau heeft, omdat ze dan hun eigen tempo kunnen aanhouden en naar verhouding meer leren in een kortere tijd.

Heb je echter een hele groep mensen die allemaal op hetzelfde niveau zitten dan is het ook mogelijk om een cursus in groepsverband te bespreken.

Alle cursussen zijn ook te volgen als workshop van één dag voor cursisten uit bv Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Leiden of Breda

Woon je niet in de omgeving van Rijswijk ZH dan is een wekelijkse cursus vaak niet haalbaar. 
Speciaal voor cursisten uit bv Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Breda biedt Kasias ook de mogelijkheid om de Basiscursus, de Vervolgcursus, de Cursus Creatief en de cursus op Maat te volgen als workshop van een dag.
Bij alle cursussen staat deze mogelijkheid vermeld.

Workshop Photoshop voor Fotoclubs

Workshop Photoshop op Maat 

Veel  leden van Fotoclubs hebben al wel eens met Photoshop gewerkt en lopen daarbij regelmatig tegen problemen aan. Voor hen is een gewone cursus of workshop soms niet interessant omdat ze daarvan de helft al weten. 
Ze zijn vaak geïnteresseerd in zeer specifieke onderwerpen zoals vrijstaand maken, aanpassingslagen of willen gewoon weten hoe ze een bepaald probleem moeten oplossen.
 
Speciaal voor Fotoclubs biedt Kasias een workshop aan waarbij de leden van te voren kunnen opgeven welke onderwerpen hun interesse hebben. Aan de hand van deze onderwerpen zal een speciale workshop Photoshop op Maat worden gemaakt.
 
Natuurlijk biedt Kasias ook de Basiscursus en Vervolgcursus Photoshop en de Cursus Photoshop Creatief aan voor Fotoclubs. Deze kunnen dan op de locatie van de Fotoclub gehouden worden in de vorm van een workshop van een dag.

Prijzen van de verschillende workshops.

Basisworkshop Photoshop, Vervolgworkshop Photoshop en Workshop Photoshop Creatief
één hele dag (max 10 personen)                                           € 550,00
 
Workshop Photoshop op Maat
één hele dag (max 10 personen)                                           € 600,00
 
Workshop Photoshop op maat voor een clubavond           € 250,00
 
Prijzen zijn excl reiskosten, binnen regio Den Haag geen reiskosten
 
 
 
 
 

Workshop Photoshop op Maat

Speciaal voor de semiprofessionals van Fotoclubs biedt Kasias nu de Workshop Photoshop op Maat aan.
 
Veel  leden van Fotoclubs hebben al wel eens met Photoshop gewerkt  en lopen daarbij regelmatig tegen problemen aan. Voor hen is een gewone cursus soms niet interessant omdat ze daarvan de helft al weten.
Ze zijn vaak geïnteresseerd in zeer specifieke onderwerpen zoals vrijstaand maken, aanpassingslagen of willen gewoon weten hoe ze een bepaald probleem moeten oplossen. Hiervoor is deze workshop bedoeld.
 

Wat houdt de Workshop Photoshop op Maat voor Fotoclubs in:

 1. De onderwerpen worden door de Fotoclub zelf aangedragen
  U inventariseert welke vragen en onderwerpen er bij uw clubleden leven op het gebied van Photoshop en ik maakt dan een programma op maat.
 2. De workshop wordt op de club(avond) zelf gegeven
 3. Leden kunnen hun laptop meenemen om dingen uit te proberen of eventuele problemen te laten zien.
 4. U ontvangt een cdtje met de cursus informatie en kan deze dan aan de geïnteresseerde leden ter beschikking stellen.


Kosten Workshop Photoshop op Maat

De kosten voor deze workshop bedragen € 150,— (excl reiskosten)
 

Basis- & Vervolgcursus Photoshop en Cursus Photoshop Creatief

 
Leden die nog niets van Photoshop af weten maar het wel graag zouden willen leren kunnen in Rijswijk terecht voor de beginnerscursus.
Dit kan in de vorm van 6 privélessen van een uur, 6 lessen voor twee personen van 1,5 uur of indien er voldoende leden belangstelling hebben groepslessen van 2 uur.
 
Deze cursussen kunnen ook als dagworkshop worden gevolgd in Rijswijk (tot 4 personen) of op uw eigen fotoclub (max 10 cursisten)

Er zijn drie workshops Photoshop

 • Basisworkshop Photoshop - Kwaliteit van je foto verbeteren
 • Vervolgworkshop Photoshop - Delen van een foto bewerken met selecties
 • Workshop Photoshop Creatief - Alles over Photoshop Lagen

 
Basisworkshop Photoshop - Kwaliteit van je foto verbeteren

In deze basisworkshop Photoshop worden de beginselen van fotobewerking uitgelegd. Theorie maar vooral veel praktijk want fotobewerking is gewoon heel veel doen en zien hoe je foto's van matige kiekjes veranderen in topfoto's.

Er wordt gewerkt met Photoshop CS5

Inhoud

 • Inleiding en verkenning van de Photoshop werkruimte en de instellingen
 • Foto's organiseren met Bridge
 • RAW foto's bewerken
 • Fotogrootte aanpassen, uitsnedes maken en foto's roteren
 • Contrast en helderheid aanpassen en kleurzwemen verwijderen
 • Schaduwen en hooglichten, verschillende kleuraanpassingen
 • Rode ogen en storende vlekjes verwijderen en foto's verscherpen 

 
Vervolgworkshop Photoshop - Alles over Photoshop Selecties

De Vervolgworkshop Photoshop is een cursus voor lichtgevorderden die de basisworkshop Fotobewerking gevolgd hebben of een gelijkwaardig niveau hebben. 
In deze workshop ga je leren om selecties te maken waardoor je delen van foto's kunt aanpassen ipv de hele foto. Verder leer je meer geavanceerde technieken voor kleurbeheer, we gaan perspectief corrigeren en foto's omzetten in zwartwit.

Er wordt gewerkt met Photoshop CS5 en deze meer geavanceerde technieken zijn niet in alle fotobewerkingsprogramma's gelijk. 

Inhoud

 • Complexe kleuraanpassingen en perspectief rechtzetten
 • Onderdelen van foto's bewerken door selecties
 • Passepartouts en vignetten maken met selecties
 • Omzetten in zwartwit en monochrome kleuren
 • Teksten toevoegen
 • Teken-, vul-, verloopgereedschappen en filters gebruiken

 
Workshop Photoshop Creatief - Alles over Photoshop Lagen

De Workshop Photoshop Creatief is een workshop voor gevorderden die de Basis- en Vervolgworkshop Photoshop gevolgd hebben of een gelijkwaardig niveau hebben. 
We gaan oa leren hoe je met lagen foto's samenvoegt en hoe je die foto's dan weer naadloos in elkaar kan laten overlopen. Verder gaan we ook behandelen hoe je een mooie layout kan maken voor je digitale fotoalbum.

Er wordt gewerkt met Photoshop CS5 en de mogelijkheden van lagen zijn niet in alle fotobewerkingsprogramma's gelijk. 

Inhoud

 • Voordelen van lagen
 • Foto's verbeteren met aanpassingslaag
 • Foto's in elkaar laten overvloeien
 • Layouts maken voor digitaal fotoalbum
 • Foto's samenvoegen
 • Foto's doorzichtig maken
 • Uitlijnen van meerdere foto's

 

Praktische informatie

Duur

In principe kan zo'n workshop in één dag worden afgerond maar dat is een beetje afhankelijk van het tempo en niveau van de groep.

De workshop wordt gehouden van 10.00 - 13.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur Tussendoor een uur lunchtijd.

Wat heeft de club nodig ?

Een ruimte voor de workshop.

De deelnemers aan de workshop moeten kunnen omgaan met een computer en er moeten minimaal per twee personen een laptop met Photoshop CS5 erop om op te oefenen.

Om de Vervolgworkshop en de Workshop Creatief te kunnen doen heb je de kennis van de voorgaande workshop nodig.

Lesmateriaal

Ik neem zelf een beamer mee en als het nodig is een scherm.
Alle deelnemers onvangen een lescd met de workshop erop bestaande uit theorie en oefeningen. Daarnaast staan er ook nog oefenfoto's op, maar deelnemers mogen ook een stickie meenemen met eigen foto's om op te oefenen.

Kosten en aantal deelnemers 

Workshop bij de Fotoclub

De kosten van de workshop bedragen € 450,00  
Dit is inclusief CD met cursusmateriaal voor max 10 deelnemers maar excl reiskosten

Maximaal 10 deelnemers per keer

Workshop in Rijswijk inclusief lunch

De kosten van de Workshop inclusief lunch bedragen € 500,--

Maximaal 4 deelnemers

Meer informatie 

Bel met 070 7441270 of 06 42139935

 

Presentatie "Gradaties in Fotobewerking"

Van Picasa tot Photoshop

Geschikt voor fotoclubs, opleidingsinstituten en camerabedrijven

U herkent het vast wel, de eeuwige discussie over fotobewerking. Binnen elke fotoclub heb je voor- en tegenstanders en leden die nog niet precies weten wat ze willen. Het is soms lastig om hier op een goede manier mee om te gaan.Hoever moet je als fotoclub hierin gaan ? Je wilt bijblijven, aantrekkelijk zijn voor nieuwe en jonge leden maar wil ook de “analoge en behoudende” fotografen de waardering geven die ze verdienen.

Om de discussie goed te kunnen voeren en om ieder lid de mogelijkheid te bieden om een goede keuze te maken is het belangrijk om te weten wat er allemaal is op fotobewerkingsgebied.
Photoshop en Lightroom zijn in de meeste fotoclubs wel bekend maar wat kan je er precies mee en welke is het meest geschikt voor iemand of is het zinvol om ze allebei te gebruiken en hoe werkt dat dan ?

Daarnaast zijn er nog andere fotobewerkingsprogramma’s. Wat zijn de mogelijkheden en de voor- en nadelen van al die verschillende programma’s, hoe moeilijk is het om ze onder de knie te krijgen, wat kosten ze, welk programma is het meest geschikt voor de behoudende fotograaf en waarmee kan de vooruitstrevende fotograaf het beste aan de slag.

Presentatie door een Adobe Certified Expert 

De presentatie wordt gegeven door Saskia Nelissen. 
Ik ben al 17 jaar bezig met digitale fotobewerking en geef al 15 jaar cursussen Photoshop en daar is nu ook een cursus Lightroom bij gekomen. Ik ben sinds 2014 Adobe Certified Expert Photoshop
Omdat er veel vraag kwam van cursisten, die na het volgen van de drie Photoshopcursussen zich nog verder en creatiever wilden ontwikkelen,  heb ik vier jaar geleden de Photo Art Club opgericht, een club voor (extreme) fotobewerking die inmiddels is uitgegroeid tot twee clubs. Werk van de leden kan u vinden op de facebookpagina van de club
Sinds september 2014 heb ik met deze club een reizende expositie "Beeldfantasieën" lopen die zal eindigen in okt 2015 in de Noordelijke Hogeschool in Leeuwarden.

De inhoud van de presentatie "Gradaties in Fotobewerking"

 • Wel of geen fotobewerking ?
 • Welke programma's zijn er en wat zijn de mogelijkheden en de kosten ?
 • Uitleg over een aantal minder bekende programma’s
 • Uitleg over Photoshop en Lightroom, overeenkomsten, verschillen, samenwerking
 • Welk programma is het meest geschikt voor jou ?
 • Bijzondere mogelijkheden van Lightroom -voorbeelden
 • Bijzondere mogelijkheden van Photoshop -voorbeelden
 • Vragen ?

Data, duur en locatie

De presentatie incl een pauze van een half uur duurt ongeveer 2,5 uur

De presentatie wordt in uw bedrijf, fotoclub of opleidingsinstituut gegeven.

De datum wordt in overleg bepaald.

Kosten

Hebt u belangstelling dan kunt u bellen met 070 7441270 of 06 42139935 Aan de hand van uw informatie kan ik u dan vertellen wat de kosten zijn

Of u kunt een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de volgende informatie:

 • bent u een bedrijf, fotoclub op opleidingsinstituut
 • voor wie is de presentatie
 • hoeveel mensen verwacht u ongeveer
 • op welke locatie wilt u dat de presentatie gegeven wordt ?
 • Is er een beamer, geluid en een scherm voorhanden ?
 • Hebt u nog speciale wensen ?

Ik zal dan zo spoedig mogelijk contact opnemen en u laten weten wat de kosten zijn

 

 

Cursus Photoshop voor (Web)Redacteuren

Redacteuren die veel stukken schrijven en redigeren voor het internet zijn vaak goed opgeleide communicatiedeskundigen of journalisten maar moeten dan opeens ook foto's plaatsen bij hun stukjes. Iets waar ze eigenlijk helemaal geen ervaring mee hebben.

Vaak blijkt het dan ook al lastig te zijn om de foto op de goede maat te krijgen. En de kwaliteit verbeteren is helemaal een brug te ver.

En toch geldt ook voor internet dat "Een plaatje meer zegt dan duizend woorden" Sterker nog een inspirerend mooi plaatje kan mensen er toe aanzetten om een stukje te lezen. 
Kortom het is geen overbodig luxe voor redacteuren om een aantal eenvoudige fotobewerkingen te leren.

Kasias biedt dan ook een speciaal op deze doelgroep afgestemde cursus Photoshop waarbij oa de rol van de content management systemen aan de de orde komt. De inhoud wordt aangepast aan de specifieke wensen van de redacteur/cursist.

De cursus valt dan ook onder Cursus op Maat. Hier vindt u ook de praktische informatie.